logo
0742155222 carpetmore.office@gmail.com

Formular de contact

    Parchet triplustratificat

    HomeParchetParchet triplustratificat

    Descriere parchet triplustratificat:

    Este realizat 100% din lemn, cu o combinaţie perfectă de finisaje deosebite.

    Aspectul natural al lemnului cat si textura acetuia pot fi găsite în placi de dimeniuni mari de pana la 6 m lungime. Instalarea nici nu ar putea fi mai uşora, deoarece acest parchet poate fi montat fara adeziv prin sistem click. În acest caz plăcile nefiind lipite pe suprafata, exista posibilitatea să le demontaţi şi sa le folositi din nou într-o altă cameră, avand astfel o durata mai mare de viata. Parchetul triplustratificat il putem imparti in 3 strip, unde toata lungimea placii este formata din mai multe bucati de parchet si plank, unde placa de parchet este formata dintr-o singura bucata.

    Mai mult de atat insa se pot realiza finisaje deosebite ale stratului superior, apreciate in mod special de catre arhitecti, printre acestea enumerand: alb mat/lucios, negru mat/lucios, argintiu oglinda, insertii aurii sau sidefate, irizatii colorate etc. Deasemenea, acestea se pot realiza si la comanda, in functie de cerintele fiecaruia. Parchetul triplustratificat se poate monta peste incalzirea in pardoseala insa ca si la parchetul dublustratificat trebuie urmate instructiuni suplimentare ce trebuie respectate cu strictete( regimul de încălzire înainte, în timpul şi după instalarea parchetului).

    Montaj parchet triplustratificat

    Dupa cel putin 28 de zile de la realizarea acesteia (timp necesar indicat de fabricant pentru lianti cu uscare rapida si pentru anhidrite), ciclul de uscare rapica a sapei va putea fi efectuat, prin punerea in functiune a instalatiei de incalzire si urmand fazele descrise mai jos, astfel incat sa se atinga procentul de umiditate reziduala cerut si sa se elibereze tensiunile de retragere ale sapei, stabilizand-o astfel definitiv:

    1. Dupa deconectarea tuturor sondelor temostatice ambientale, care ar face ca instalatia de incalzire sa functioneze numai conditionata de temperatura aerului, porniti instalatia crescand temperatura apei de la 18 grade Celsius pana cand ajunge la o temperatura maxima de 40-45 grade Celsius. Initial, centrala trebuie pusa in functiune la o temperatura de pornire apropiata de cea ambientala;
    2. Mentinerea instalatiei la temperatura maxima pentru 1 sau 2 saptamani;
    3. Oprirea instalatiei coborand temperatura cu circa 3 grade Celsius pe zi;

    Lasarea instalatiei oprite pentru 4-7 zile;

    Repornirea centralei, crescand progresiv temperatura;

    Lasarea in functiune cateva zile;

    Coborarea progresiva a temperaturii si oprirea centralei , asteptand ca instalatia sa se raceasca.

    La sfarsitul acestui ciclu, va fi necesara verificarea umiditatii reziduale cu ajutorul metodei carburii de calciu. Sapa este uscata atunci cand umiditatea continuta va fi inferioara valorii de 1,7% CM pentru o sapa de ciment si 0,2% CM pentru o sapa anhidrica.

    Inainte de realizarea sapei este indispensabila localizarea si inregistrarea locurilor unde se afla canalizarile, pentru a putea efectua prelevarile, fara a deteriora instalatia.

    Pentru montarea parchetului triplustratificat trebuie utilizat un adeziv fara apa (epoxi-poliuretanic bicomponent sau poliuretanic monocomponent sau bicomponent, etalandu-l direct pe suport) si capabil sa-si mentina in timp caracteristicile adecvate de elasticitate. Pe timpul montajului se recomanda reconstituirea in parchet a rosturilor de dilatare existente in sapa suport. In absenta acestora, se recomanda realizarea cel putin a rosturilor de dilatare ale parchetului la coincidenta spatiilor vecine (sub usi).

    Cum se intretine parchetul triplu stratificat:

    Reglarea climatului incaperii are cateva avantaje relativ cunoscute si anume:

    – asigurarea unui gradient minim de temperatura pe inaltimea spatiului incalzit, diferenta de temperatura de sub tavan si cea de la nivelul pardoselii fiind de 2-3 ori mai mica decat la un sistem traditional;

    – senzatia de frig e perceputa in special la nivelul picioarelor: de aici tendinta de a mari temperatura de confort (citita de termostatele montate la 1,5-1,6 metri inaltime);

    – diminuarea circulatiei aerului, deci si a particulelor antrenate de aceasta, datorita diferentelor mici de temperatura intre straturile superioare si inferioare ale spatiului incalzit.

    Lemnul, prin natura sa, este supus la variatii dimensionale care depind de umiditatea si temperatura ambientala. Climatul ambiental trebuie intodeauna mentinut intre limitele recomandate:

    – Temperatura aerului sa fie cuprinsa intre 15 si 30 grade Celsius, iar umiditatea relativa a aerului(mai ales) trebuie mentinuta intre 45% si 65%, acest interval de valori corespunzand, intre altele, conditiilor propice unei sanatati si igiene normale pentru om;

    – Pentru a garanta stabilitatea parchetului si mai ales exigentele fiziologice umane, temperatura la suprafata parchetului nu trebuie sa depaseasca niciodata 26-27 grade Celsius (de mentionat ca instalatiile moderne, cu functionare la joasa temperatura, asigura un confort ambiental notabil la o temperatura la nivelul pardoselii de circa 24-25 grade Celsius.

    – Pentru a evita concentrarile de caldura si, in consecinta, aparitia rosturilor sau ondularea parchetului, in plus, la un randament termic scazut, se recomanda sa nu se acopere pardoselile din lemn cu covoare groase sau cu alte materiale care au o rezistenta termica ridicata.